headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Dana: wandelen door het natuurreservaat

Dana National Park

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Jordanie bouwsteen Dana

Deze Dana bouwsteen brengt je naar het Dana Nature Reserve, langs de King’s Highway tussen Madaba en Petra. Met ruim 300 km2 is de vallei van het Dana National Park het grootste natuurreservaat van Jordanië. In deze ‘groene woestijn’ vind je unieke grillige rotsformaties en plant- en diersoorten die elders allang zijn uitgestorven. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, mét of zonder gids!

 

Je slaapt tijdens deze bouwsteen naar keuze in een guesthouse in het dorpje, in een tentenkamp op het plateau of in een sfeervolle Ecolodge diep in de vallei!

 

 


Dag 1: aankomst bij Dana National Park
Dag 2: vrije dag in Dana National Park
Dag 3: einde van deze bouwsteen

 

Prijs vanaf € 205 vanaf,- p.p. in Dana Guesthouse
Prijs vanaf € 135 vanaf,- p.p. in Rummana Camp
Prijs vanaf € 229 vanaf,- p.p. in Ecolodge

Inbegrepen: 2 overnachtingen op basis van half pension en transfer per 4×4 indien verblijf in Ecolodge.

 

Niet inbegrepen: vervoer van- en naar Dana, overige maaltijden, slaapzak (in geval overnachting in het tentenkamp), gids, persoonlijke uitgaven en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode:  JOP005

 

Periode: Dana National Park is het hele jaar te bezoeken maar houd er rekening mee dat, als je wilt wandelen, het in de zomermaanden overdag erg warm kan zijn.  In de winter is het ’s nachts te koud om te kamperen. De campsite is daarom alleen geopend van maart t/m oktober.

 

Suggesties: Je slaapt tijdens deze bouwsteen 2 nachten naar keuze in een guesthouse in het dorpje, in een tentenkamp op het plateau of in een sfeervolle Ecolodge diep in de vallei! Deze sfeervolle lodge ligt zo’n 20 km buiten het dorp Dana, middenin het National Park, diep in de vallei. Voor de echte wandelaars een mooie dag-etappe, waarbij je ervoor kunt kiezen de eerste nacht in het dorpje Dana te slapen, de tweede dag naar de lodge te wandelen en dan de tweede nacht in de lodge te verblijven. Informeer bij onze landenspecialist naar de mogelijkheden, we maken je Jordanië-reis graag helemaal naar wens & op maat!


Vervoer:
 we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om door Jordanie te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je reis per auto met chauffeur maar past ook prima in een fly-drive!

Tijdens deze bouwsteen in Dana kun je kiezen tussen verschillende accommodaties:

 

In principe reserveren we standaard een kamer voor je in het Dana Guesthouse, gebouwd tegen de rotsen aan de rand van het traditionele dorpje Dana.  Een eenvoudige accommodatie, met een onbetaalbaar uitzicht over de Wadi Dana rivier en het park.

 

Het is ook mogelijk om in het Rummana Campsite te overnachten. Je slaapt dan in een tentenkamp met vaste tenten, op het plateau. Hier heb je spectaculair uitzicht over de grillige rotsformaties van het Nationale Park.

 

Of ga ‘back to basic’ en verblijf in de sfeervolle Feynan Ecolodge middenin het Nationale Park! Deze, door lokale Bedoeïenen gedreven lodge, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en draait overdag op zonne-energie. Na zonsondergang wordt het geheel sfeervol verlicht met kaarsen.

 

Lees hier meer over de accommodaties in Dana, en eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Jordanie.

Dag 1: aankomst bij Dana National Park

Vandaag arriveer je waarschijnlijk in de loop van de middag in Dana, waar je onderuit kunt zakken om van een hopelijk prachtige zonsondergang te genieten op je terras of voor de tent.

 

Dag 2: vrije dag in Dana National Park
Je hebt de hele dag om het Dana National Park te ontdekken. Met ruim 300 km2 is dit het grootste natuurreservaat van Jordanië. In deze ‘groene woestijn’ vind je plant- en diersoorten die elders allang zijn uitgestorven. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, met of zonder gids. Omdat de meeste toeristen het park nog niet ontdekt hebben, heb je grote kans dat je verder niemand tegen komt, behalve een plaatselijke herder die je meteen een kopje thee aanbiedt!

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en je reis door Jordanië te vervolgen. Over de nieuwe snelweg is het nog maar een korte rit (ca. 40 min.) naar de wereldberoemde, uit rotsen uitgehakte stad Petra.

 

Deze bouwsteen is prima in te voegen in een van onze fly-drive-bouwstenen Jordanië zoals de fly-drive Verborgen Schatten van Jordanie of je autorondreis met chauffeur zoals de autorondreis Klassiek Jordanie. Selecteer beiden bij je aanvraag en onze landenspecialist maakt er een mooie rondreis van!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider