headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Verborgen schatten van Jordanie

Amman – Dana NP – Petra – Wadi Rum – Aqaba

9 dagen, 8 nachten

Prijs € 575 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Vanuit Amman bezoek je de steden Jerash, Umm Qais, Madaba en Kerak voordat je naar Dana National Park rijdt. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de indrukwekkende natuur. Na al dit moois rijd je naar de wereldberoemde stad Petra en daarna door naar de woestijn bij Wadi Rum. Hier slaap je in een bedoeïenenkamp. Deze bouwsteen eindigt in Aqaba, waar je kunt ontspannen aan de Rode Zee.


Dag 1: bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman (ca. 250 km)
Dag 2: via Madaba, Mount Nebo & Kerak naar Dana National Park (ca. 240 km.)
Dag 3: vrije dag in Dana National Park
Dag 4: van Dana National Park naar Petra (Wadi Mousa) (ca. 60 km.)
Dag 5: vrije dag in Petra (Wadi Mousa)
Dag 6: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km.)
Dag 7: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)
Dag 8: vrije dag in Aqaba
Dag 9: einde van deze bouwsteen

Prijs € 575 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: 8 hotelovernachtingen op basis van logies met ontbijt behalve in Wadi Rum en Dana op basis van half pension, 7 dagen autohuur cat. economy (Peugeot 301 of gelijkwaardig), onbeperkt aantal kilometers, inclusief CDW verzekering (eigen risico 200 Usd bij schade en 3000 Usd bij total loss), PAI en THW-verzekering.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, benzine, entreegelden, lokale gidsen, fooien, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur.

 

NB: In Dana National Park is het ook mogelijk om in het Rummana Camp te overnachten. Je overnacht dan in een tentenkamp in het park, hiervoor moet je zelf een slaapzak meenemen. De campsite is open van maart t/m oktober.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: JOJ002

Tijdens je rondreis door Jordanië verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties,af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Tijdens de trekking en in enkele reisblokken bieden we de mogelijk om te overnachten in een bedoeïenenkamp midden in de woestijn! In Aqaba bieden we meerdere hotels aan voor een relaxed verblijf aan het strand.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Jordanie.

Dag 1: bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman (ca. 250 km)
Vandaag verken je per eigen huurauto de omgeving van Amman. Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur. Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights. Hierna reis je terug naar Amman, waar je nog een nacht verblijft voor je begint aan de reis naar het zuiden.

 

Dag 2: via Madaba, Mount Nebo & Kerak naar Dana National Park (ca. 240 km.)
Vandaag reis je van Amman via het mozaiekstadje Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Dana National Park. In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd. Daarna rijd je verder naar indrukwekkende Dana National Park, waar je overnacht in een guesthouse.

 

Dag 3: vrije dag in Dana National Park
Je hebt de hele dag de tijd om het Dana National Park te ontdekken. Dit park is door de meeste toeristen nog niet ontdekt, hier kun je prachtige wandelingen maken door de indrukwekkende natuur.

 

Dag 4: van Dana National Park naar Petra (Wadi Mousa) (ca. 60 km.)
Na de twee nachten in het National Park reis je verder naar de wereldberoemde, uit rotsen uitgehakte stad Petra.

 

Dag 5: vrije dag Petra (Wadi Mousa)
Deze vrije dag heb je tijd om Petra te verkennen. Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof, de Siq. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven Wereldwonderen!

 

Dag 6: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km.)
Hierna reis je verder naar de woestijn bij Wadi Rum, een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. In Wadi Rum overnacht je in een bedoeïenenkamp.

 

Dag 7: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)
Je reist van het woestijnachtige Wadi Rum naar Aqaba. Om 6 uur ’s avonds lever je de huurauto in.

 

Dag 8: vrije dag in Aqaba
Vandaag heb je een vrije dag te besteden in Aqaba. Tijdens deze dag kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

 

Dag 9: einde van deze bouwsteen
Na de twee overnachtingen in Aqaba is deze bouwsteen afgelopen. Indien je nog wat meer tijd hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf aan de Dode Zee of je kunt elders verlengen naar wens.

Prijs € 575 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider