headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jordanië rondreis 1

Amman – Jerash – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Amman

10 dagen, 9 nachten

Prijs vanaf € 625,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Bij deze rondreis rijd je per eigen huurauto langs de hoogtepunten van dit bijzondere land. De rondreis bevat alle onderdelen voor een prachtige reis: cultuur, avontuur, strand en veel vrijheid. Overdag ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, met de zekerheid dat er ’s avonds een hotel voor je is gereserveerd. Je hebt de beschikking over een eigen huurauto waarmee je het land kunt ontdekken.

 

Je ziet onder andere de statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein bij Jerash, het mozaiekstadje Madaba en natuurlijk bezoek je ook de roze stad Petra, uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen! Hierna reis je naar de woestijn bij Wadi Rum, waar je een nacht in een bedoeienkamp slaapt. De reis wordt afgesloten bij Aqaba aan de Rode Zee.


Dag 1: aankomst in Amman, transfer van het vliegveld naar hotel
Dag 2: vrije dag in Amman
Dag 3: ophalen auto 09.00 uur, bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman (ca. 250 km)
Dag 4: van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra (Wadi Mousa) (ca. 300 km)
Dag 5: vrije dag in Petra (Wadi Mousa)
Dag 6: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km)
Dag 7: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)
Dag 8: vrije dag in Aqaba
Dag 9: ’s middags per bus terug naar Amman
Dag 10: transfer naar vliegveld, vertrek uit Amman, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 625,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer, 8 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 1 nacht in een tent, 5 dagen autohuur cat. Economy, onbeperkt aantal kilometers, CDW verzekering (eigen risico 200 USD bij schade en 3000 USD bij total loss), PAI en THW-verzekering en landkaart van Jordanië, busticket Aqaba – Amman en een transfer naar het vliegveld

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, brandstof huurauto, overige maaltijden, entreegelden, lokale gidsen, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur.

Tijdens je rondreis door Jordanië verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties, af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Tijdens de trekking en in enkele reisblokken bieden we de mogelijk om te overnachten in een bedoeïenenkamp midden in de woestijn! In Aqaba bieden we meerdere hotels aan voor een relaxed verblijf aan het strand.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Jordanie met een overzicht van alle hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

Dag 1: aankomst in Amman, transfer van het vliegveld naar hotel
Na aankomst op de luchthaven van Amman word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2: vrije dag in Amman
Amman wordt gekroond door de hooggelegen citadel met aan de voet van een heuvel het oude amfitheater waar 5000 mensen nog steeds concerten kunnen bijwonen. Amman bestond oorspronkelijk uit zeven heuvels, maar is inmiddels uitgegroeid tot een stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, verdeeld over zo’n 19 heuvels nu.

 

Dag 3: ophalen auto 09.00 uur, bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman (ca. 250 km)
Om 9 uur haal je de huurauto op voor deze rondreis waarmee je vandaag de omgeving van Amman gaat verkennen. Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur.

 

Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights. Hierna reis je terug naar Amman, waar je nog een nacht verblijft voor je begint aan de reis naar het zuiden.

 

Dag 4: van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra (Wadi Mousa) (ca. 300 km)
Vandaag reis je van Amman via het mozaiekstadje Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra. In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd.

 

Dag 5: vrije dag in Petra (Wadi Mousa)
Deze vrije dag heb je tijd om de stad Petra te verkennen. Dit stadje is wereldberoemd omdat het uit roze rotsen is uitgehakt. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven Wereldwonderen! Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof door de rotsen, de Siq.

 

Dag 6: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km)
Vandaag reis je verder naar de woestijn bij Wadi Rum, een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. Je overnacht in een bedoeïenenkamp in een tent onder de sterrenhemel in de woestijn waar ook de film ‘Lawrence of Arabia’ is opgenomen.

 

Dag 7: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)
Vanuit de woestijn bij Wadi Rum vertrek je per huurauto naar Aqaba. Hier lever je de huurauto weer in.

 

Dag 8: vrije dag in Aqaba
Vandaag heb je een vrije dag te besteden in Aqaba. Tijdens deze dag kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

 

Dag 9: ’s middags per bus terug naar Amman
Na het ontbijt in het hotel ga je ’s middags per bus terug naar Amman. Vanaf het busstation in Amman ga je op eigen gelegenheid naar het laatste hotel van deze rondreis.

 

Dag 10: transfer naar vliegveld, vertrek uit Amman, aankomst in Amsterdam
Na de laatste dag in Amman is deze rondreis jammer genoeg afgelopen en is het weer tijd om naar huis te vertrekken. Je word per transfer naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

Prijs vanaf € 625,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 8 bouwstenen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider