headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jordanië rondreis 2

Amman – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Dode Zee – Amman

9 dagen, 8 nachten

Prijs vanaf € 745,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Rondreis per privé-auto met chauffeur waarbij je comfortabel langs de mooie bezienswaardigheden wordt gereden. De reis begint relaxed met twee overnachtingen in Amman. Vervolgens rijd je langs de King’s Highway richting Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.

 

Je overnacht in een bedoeïenenkamp in de Wadi Rum woestijn en je verblijft in Aqaba aan de Rode Zee, waar je prachtig kunt snorkelen. Op de terugweg naar Amman is er natuurlijk nog tijd om in het water van de Dode Zee te dobberen!


Dag 1: aankomst in Amman, transfer van het vliegveld naar hotel
Dag 2: vrije dag in Amman
Dag 3: van Amman via Madaba,  Mount Nebo en Kerak naar Petra (Wadi Mousa)(ca. 300 km)
Dag 4: vrije dag in Petra
Dag 5: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km)
Dag 6: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)
Dag 7: vrije dag in Aqaba
Dag 8: van Aqaba via de Dode Zee naar Amman (ca. 350 km)
Dag 9: transfer naar vliegveld, vertrek uit Amman, aankomst in Amsterdam

 

Prijs vanaf € 745,- p.p.

Inbegrepen: 7 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 1 nacht in een tent en transfers per
auto met Engelssprekende chauffeur volgens programma

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, lokale gidsen, fooien en
optionele excursies

Tijdens je rondreis door Jordanië verblijf je in sfeervolle accommodaties die zorgvuldig door onze lokale agent zijn uitgezocht. In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende accommodaties, af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Tijdens de trekking en in enkele reisblokken bieden we de mogelijk om te overnachten in een bedoeïenenkamp midden in de woestijn! In Aqaba bieden we meerdere hotels aan voor een relaxed verblijf aan het strand.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Jordanie met een overzicht van alle hotels en andere accommodaties die we aanbieden. Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

Dag 1: aankomst in Amman, transfer van het vliegveld naar hotel

Na aankomst op de luchthaven van Amman word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2: vrije dag in Amman

Amman wordt gekroond door de hooggelegen citadel met aan de voet van een heuvel het oude amfitheater waar 5000 mensen nog steeds concerten kunnen bijwonen. Amman bestond oorspronkelijk uit zeven heuvels, maar is inmiddels uitgegroeid tot een stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, verdeeld over zo’n 19 heuvels nu.

 

Dag 3: van Amman via Madaba,  Mount Nebo en Kerak naar Petra (Wadi Mousa)(ca. 300 km)

Vandaag reis je per privé-auto met chauffeur via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra. In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd.

 

Dag 4: vrije dag in Petra

Deze vrije dag heb je tijd om de stad Petra te verkennen. Dit stadje is wereldberoemd omdat het uit roze rotsen is uitgehakt. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven Wereldwonderen! Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof, de Siq.

 

Dag 5: van Petra naar Wadi Rum (ca. 105 km)

Hierna brengt de chauffeur je naar de woestijn bij Wadi Rum, een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. In Wadi Rum overnacht je in een bedoeïenenkamp. Je overnacht in een bedoeïenenkamp in een tent onder de sterrenhemel in de woestijn waar ook de film ‘Lawrence of Arabia’ is opgenomen.

 

Dag 6 & 7: van Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km)

Vandaag reis je per privé-auto met chauffeur van het woestijnachtige Wadi Rum naar Aqaba. Tijdens de twee nachten in Aqaba kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

 

Dag 8: van Aqaba via de Dode Zee naar Amman (ca. 350 km)

De chauffeur brengt je deze dag van Aqaba via de Dode Zee weer terug naar Amman. Laat je ronddrijven op het zoute water van de Dode Zee en ook een modderbad kan hier natuurlijk niet ontbreken. Hierna word je teruggebracht naar Amman.

 

Dag 9: transfer naar vliegveld, vertrek uit Amman, aankomst in Amsterdam

Na de laatste dag in Amman is deze rondreis jammer genoeg afgelopen en is het weer tijd om naar huis te vertrekken. Je word per transfer naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

Prijs vanaf € 745,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 8 bouwstenen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider